Ειδικός Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων

Διάρκεια εξέτασης
Διάρκεια εξέτασης: 60'
Ποσοστό επιτυχίας
Ποσοστό επιτυχίας: 70%
Θεματικές ενότητες
Θεματικές ενότητες: 5
Πιστοποίηση Interior Designer | Πιστοποιήσου από την ACTA - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

Το design είναι μέρος της ζωής μας και υπάρχει παντού. Στο λεξιλόγιό μας, στο χώρο μας, σε κάθε αντικείμενο που μας περιβάλλει. Ωστόσο, δεν πρόκειται για μία νέα έννοια. Η εξαίσια λειτουργική αρχιτεκτονική των αρχαίων κτιρίων μαρτυρά ότι οι έννοιες της διακόσμησης και του σχεδιασμού πρωτοεμφανίστηκαν αιώνες πριν. Πήραν μορφή σε μία εποχή κατά την οποία δέσποζαν αρχοντικά και παλάτια με άρτιο σχεδιασμό και προσεγμένη διακόσμηση.

Παρόλο που σε παλαιότερες εποχές, η παρουσία ενός διακοσμητή κρινόταν απαραίτητη μονάχα για κάποιους εύπορους και επώνυμους πελάτες, σήμερα αυτό έχει αλλάξει. Αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση του χώρου και τη σωστή διακόσμηση ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων, επιχειρήσεων, καταστημάτων κ.ά.

Ο σύγχρονος Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων (Interior Designer) ασχολείται με τη λειτουργική και αισθητική διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου. Επίσης, διαθέτει ικανότητα σωστής αντίληψης του χώρου, γνώσεις σχεδίου, καθώς και ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με τεχνίτες και προμηθευτές.

Το επάγγελμα του Διακοσμητή Εσωτερικών Χώρων (Interior Designer) είναι ένα «ζωντανό» και δυναμικό επάγγελμα, που απαιτεί την απόκτηση πολυδιάστατης γνώσης σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, όπως η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός, ο φωτισμός κ.ά.

Η ACTA δημιούργησε την Πιστοποίηση Interior Designer “Certified Interior Design Specialist”. Με την πιστοποίηση αυτή, κάθε επαγγελματίας που ασχολείται ήδη με το συγκεκριμένο αντικείμενο ή κάποιος που επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του σε αυτόν τον κλάδο, αποκτά ένα δυνατό εφόδιο και παράλληλα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας.

Πριν φύγεις: Μάθε περισσότερα για τις Πιστοποιήσεις της ACTA στον τομέα Ομορφιά και Μόδα. Για παράδειγμα, ενημερώσου για την Πιστοποίηση Ειδικός Σχεδιαστής Μόδας – Ενδυματολόγος – Στυλίστας. Λάβε πληροφορίες για την Πιστοποίηση Ειδικός Μακιγιάζ κ.α.

Ο πιστοποιημένος θα είναι σε θέση να:

  • Αντιλαμβάνεται και να προσδιορίζει τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά
  • Γνωρίζει τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού
  • Κατανοεί τη σημαντικότητα του συνδυασμού των χρωμάτων, έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις χρωματολογίας
  • Δημιουργεί πρωτότυπα και καινοτόμα σχέδια εσωτερικών χώρων
  • Γνωρίζει την τεχνολογία των υλικών που πρόκειται να χρησιμοποιήσει
  • Προγραμματίσει τη διαχείριση του έργου
  • Κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την ιστορία της τέχνης
  • Δημιουργεί σχέδια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή

Θέλω να πιστοποιηθώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.English EN Greek EL