14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Τo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist στην Ελλάδα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών στις εφαρμογές του Microsoft Office και διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά.

Οι μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων προσκαλούνται ναεκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Παγκόσμιο Τελικό και να διεκδικήσουν το τίτλο του καλύτερου χρήστη των εφαρμογών τουMicrosoftOffice σε όλο τον κόσμο!

Στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist συμμετείχαν 130 χώρες, 12.000 εξεταστικά κέντρα, 400.000 μοναδικοί υποψήφιοι και δόθηκαν 650.000 εξετάσεις

Το Ελληνικό Σκέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος “Microsoft Office Specialist” διοργανώνεται από τους φορείς Πιστοποίησης Πληροφορικής ACTA και INFOTEST.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “Microsoft Office Specialist” απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και φοιτητές ηλικίας δεκατριών (13) έως και είκοσι δύο (22) ετών και διενεργείται σε τρεις (3) φάσεις:

Α΄ Φάση: Προκριματικοί Αγώνες (12-01-2015 έως 02-05-2015)

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε Εξουσιοδοτημένα Εξεταστικά Κέντρα, στο Microsoft Word και Microsoft Excel στην έκδοση 2013, μέσω της εξέτασης Microsoft Office Specialist.

Έπαθλα: Η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Τελικό.

Β΄ Φάση: Πανελλήνιος Τελικός (09-05-2015)

Οι εκατό (100) καλύτεροι συμμετέχοντες των ελληνικών Προκριματικών, συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάδας στην Αθήνα, όπου αξιολογούνται μέσω ειδικής εξέτασης, προκειμένου να ανακηρυχθεί ο Εθνικός Πρωταθλητής στο Microsoft Word και τοMicrosoft Excel στην έκδοση 2013.

Έπαθλα: Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Word και ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Excelκερδίζουν τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό, με δωρεάν έξοδα μετάβασης, διαμονής και συμμετοχής.

Βραβεύονται επίσης οι υποψήφιοι που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση της κάθε κατηγορίας.

Γ΄ Φάση: Παγκόσμιος Τελικός (09-12/08/2015)

Οι Έλληνες Πρωταθλητές διαγωνίζονται με τους Εθνικούς Πρωταθλητές άλλων εκατό τριάντα (130) χωρών, προκειμένου να ανακηρυχθούν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Word και το Excel. Ο Φετινός Παγκόσμιος Τελικός θα διεξαχθεί στο Dallas του Texas στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Έπαθλα Παγκόσμιου Πρωταθλητή: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $7.500

Έπαθλα 2ης θέσης: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $3.750

Έπαθλα 3ης θέσης: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $1.500

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στον Παγκόσμιο Τελικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο περυσινό Πρωτάθλημα, οι Εθνικοί μας Πρωταθλητές κατέλαβαν τη 4η θέση στο κόσμο στο Word και την 9η θέση στο Excel.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MicrosoftOfficeSpecialist στο www.facebook.com/MOScompetitionGRκαι μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε όλα τα νέα του Πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις από τις Συχνές Ερωτήσεις.