facebook

20ος Παγκόσμιος Τελικός Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist

Image001

20ος Παγκόσμιος Τελικός Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

mos-champ-02

 

Οι νικητές του Microsoft Office Specialist World Championship για το 2022 ανακοινώθηκαν από την Certiport, τον κορυφαίο πάροχο εξετάσεων πιστοποίησης πληροφορικής, οι οποίες επιταχύνουν τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους εκπαιδευόμενους. Ο Νικόλας Ραπάνης από το Ηράκλειο Κρήτης, κατέκτησε τη Δεύτερη θέση και το  Ασημένιο Μετάλλιο, για την χώρα μας, στο Microsoft Excel 2019. Ο Νικόλας μόλις τελείωσε τη Β Λυκείου στο Ηράκλειο, προετοιμάστηκε από το εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο Techno Agia Paraskevi HelpU και συμμετείχε στο πρωτάθλημα με τη χορηγία της ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτη της Certiport στην Ελλάδα.

 

mos-champ-03

 

Δύο ακόμα Έλληνες Μαθητές συμμετείχαν στο φετινό Παγκόσμιο τελικό: Ο Ανδρέας Ναλμπάντης, 20 ετών, από το εξεταστικό κέντρο ExpertIN στο Microsoft Word 2019 και ο Χρήστος Λέτσιος 16 ετών, από το Techno Agia Paraskevi HelpU, στο Microsoft PowerPoint 2019.
Στο 20ο έτος του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προσέλκυσε περισσότερους από 850.000 μαθητές από 120 χώρες. Οι μαθητές, ηλικίας 13 έως 22 ετών, συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στο Microsoft Word, το Excel και το PowerPoint, με αποκορύφωμα τον πιο δημοφιλή Παγκόσμιο Τελικό τεχνολογικών δεξιοτήτων στο Microsoft Office – και το μοναδικό εγκεκριμένο από τη Microsoft από το 2002.

 

mos-champ-03

 

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Managing Director της Pearson VUE, Dr. Gary A. Gates, φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με την ελληνική ομάδα, εκφράζοντας τις ευχές του για διάκριση.

Για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, οι μαθητές πιστοποιήθηκαν στο Microsoft Office Specialist για να επιδείξουν την γνώση τους στην τεχνολογία του Microsoft Office. Οι περιφερειακοί διαγωνισμοί διεξήχθησαν παγκοσμίως (Οι τρεις εκπρόσωποι μας κατέλαβαν την 1η θέση, στην αντίστοιχη ενότητα, στον Ελληνικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο «Πύργο Βιβλίων» της ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο) και 95 μαθητές από 21 χώρες προκρίθηκαν να συμμετέχουν στη τελική φάση του διαγωνισμού που έγινε στη Disneyland, στο Άναχαϊμ, στη Καλιφόρνια, των ΗΠΑ, 24 με 27 Ιουλίου.

Στη τελική φάση, οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε μια επίδειξη δεξιοτήτων η οποία απαρτιζόταν από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, ήταν μια χρονομετρημένη εξέταση 30 λεπτών. Το δεύτερο μέρος ήταν ένα τρίωρο ερευνητικό έργο, στο οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να ερευνήσουν το θέμα τους, να διατυπώσουν μια γνώμη και να αναπαραστήσουν τα συμπεράσματα και την έρευνά τους σε ένα στοιχείο κατάλληλο για την εφαρμογή του διαγωνισμού (αναφορά Word, βιβλίο εργασίας Excel ή παρουσίαση PowerPoint). Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά όπου οι φιναλίστ έπρεπε να ολοκληρώσουν ένα έργο ελεύθερης μορφής.

«Η πανδημία έβαλε σε αναμονή τις ζωντανές εκδηλώσεις μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Microsoft Office Specialist. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που μπορούμε να επιστρέψουμε σε διαγωνισμούς δια ζώσης», δήλωσε ο Ray Murray, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Certiport. «Μας εμπνέει να βλέπουμε μαθητές από 21 χώρες να συγκεντρώνονται για να «μιλήσουν τη γλώσσα της Microsoft». Οι νικητές λαμβάνουν επιπλέον έπαινο, αλλά κάθε μαθητής που συμμετείχε έχει κερδίσει ένα πολύτιμο διαπιστευτήριο που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν στο κολέγιο και στην καριέρα τους. Τα τελευταία δύο χρόνια η σημασία των δεξιοτήτων πληροφορικής για τους αυριανούς επαγγελματίες, έχει τονιστεί, και είναι απίστευτο να βλέπεις τόσους πολλούς νέους να μυούνται στις πιστοποιήσεις πληροφορικής μέσω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOS».

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένα από τα αγαπημένα μας γεγονότα κάθε χρόνο, επειδή αυτοί οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι που αγωνίζονται και μας εμπνέουν όλους με το ανταγωνιστικό τους πνεύμα και το κορυφαίο τους επίτευγμα», δήλωσε ο Rick Herrmann, Vice President Worldwide Public Sector, Education της Microsoft. «Αυτοί οι μαθητές εργάζονται επιμελώς για να κερδίσουν πολύτιμες πιστοποιήσεις αναγνωρισμένες από τη βιομηχανία και γνωρίζουμε ότι το μέλλον είναι λαμπρό με επερχόμενους ηγέτες επιχειρήσεων και τεχνολογίας, όπως εκείνους που γνωρίσαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOS».

Σχετικά με τη Certiport

Η Certiport είναι ο κορυφαίος πάροχος προγραμμάτων σπουδών, τεστ προετοιμασίας και εξετάσεων πιστοποίησης IT, οι οποίες επιταχύνουν τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους εκπαιδευόμενους. Η Certiport παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης, παράδοσης και διαχείρισης προγραμμάτων πιστοποίησης μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου περισσότερων από 12.000 αναγνωρισμένων εξεταστικών κέντρων παγκοσμίως. Πάνω από 3 εκατομμύρια εξετάσεις Certiport διεξάγονται σε 26 γλώσσες σε 148 χώρες κάθε χρόνο σε όλη την ακαδημαϊκή αγορά, το εργατικό δυναμικό και τις εταιρικές αγορές τεχνολογίας. Η Certiport είναι μια επιχείρηση της Pearson VUE και αποτελεί μέρος της κορυφαίας εταιρίας μάθησης στον κόσμο, της Pearson. Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στο certiport.com.

Το “Certiport” είναι σήμα κατατεθέν της NCS Pearson, Inc. στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Τα ονόματα των υπολοίπων εταιρειών και προϊόντων που αναφέρονται στο παρόν μπορεί να είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Για την ACTA ΑΕ,
Τμήμα Διενέργειας Πανελληνίου Τελικού,
Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office SpecialistLeft Menu IconΜΕΝΟΥ
Acta