facebook
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Σεμινάριο ΕΕΘ και ACTA

Ελεγκτής Κυβερνοασφάλειας

H ACTA αποτελεί εγκεκριμένο φορέα από την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας ΑΨΑ (αρμόδια εθνική αρχή για την ασφάλεια δικτύων και συστημάτων πληροφοριών και για τον συντονισμό της υλοποίησης της στρατηγικής κυβερνοασφάλειας στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυνάμει του περί Ασφάλειας Δικτύων και Συστημάτων Πληροφοριών Νόμου (Ν.89(Ι)/2020) για διενέργεια εξετάσεων σε ενδιαφερόμενους υποψηφίους για την απόκτηση του Πιστοποιητικού «Ελεγκτής Κυβερνοασφάλειας».

Η ACTA θα παρέχει σε συνεχόμενη βάση, υπηρεσίες διενέργειας εξετάσεων κατ’ επιλογή του ενδιαφερομένου υποψηφίου για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επιτυχούς Εξέτασης ως Ελεγκτής Κυβερνοασφάλειας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις διαθέσιμες ημερομηνίες εξετάσεων πιστοποίησης καθώς και το χώρο διεξαγωγής τους καθώς και την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσετε για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. +30 2310 510 870 καθώς και στο email: exams@acta.edu.gr

.

Για την προετοιμασία σας για την εξέταση για Ελεγκτή Κυβερνοασφάλειας μπορείτε να κατεβάσετε τα Sample Questions

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αίτηση Υποψηφίου (Έντυπο Αίτησης Συμμετοχής).

 

Διεύθυνση Εξεταστικού Κέντρου:

ΜΡΚ MINDMOVER SOLUTIONS LTD

Διεύθυνση: Λευκωσία (Κύπρος) – 57 Digeni Akrita Str, Office 301 & 302, 1070


Google Maps

**πιστοποιημένη δομή επαγγελματικής κατάρτισης από την ΑνΑΔ (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού)

Επερχόμενες Ημερομηνίες Εξετάσεων:

Νοέμβριος
Δευ Τρ Τετ Πε Παρ Σαβ Κυρ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Δεκέμβριος
Δευ Τρ Τετ Πε Παρ Σαβ Κυρ
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

Ποια είναι η διαδικασία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής σε εξετάσεις για τον υποψήφιο Ελεγκτή Κυβερνοασφάλειας και η διαδικασία εξέτασης;

Κάθε υποψήφιος που το επιθυμεί, δύναται να υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στις εξετάσεις, αρκεί να πληροί τα προαπαιτούμενα όπως αναφέρονται παρακάτω. Ο κάθε αιτών πιστοποίηση θα πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στο φορέα την Αίτηση Υποψηφίου (Έντυπο Αίτησης Συμμετοχής). Εφόσον η αίτησή σας είναι πλήρης, θα επικοινωνήσει μαζί σας αρμόδιος συνεργάτης μας από το τμήμα εξετάσεων του φορέα για να σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της εξέτασης.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση Πιστοποιητικού Ελεγκτή Κυνερνοασφάλειας;

Το κόστος συμμέτοχής ανέρχεται σε 250 €.

Σε περίπτωση αποτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης, το κόστος της επαναληπτικής εξέτασης ανέρχεται σε 180 €.

Πως πραγματοποιείται η πληρωμή των τελών πιστοποίησης για τη συμμετοχή μου στις εξετάσεις;

Η πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας με τη χρήση της υπηρεσίας paypal.

Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή μου στις εξετάσεις πιστοποίησης;

Οι υποψήφιοι Ελεγκτές  Κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το «Πρόγραμμα Κατάρτισης Ελεγκτών Ωριμότητας Κυβερνοασφάλειας» διάρκειας 40 ωρών και να αποστείλουν στο φορέα πιστοποίησης τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Τι πιστοποιεί το εν λόγω πιστοποιητικό;

Το πιστοποιητικό επιτυχίας στην εξέταση πιστοποιεί ότι ο εξεταζόμενος διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια γνώσεων στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει το Πλαίσιο εγγραφής ελεγκτών κυβερνοασφάλειας και αφορά, αποκλειστικά, τον εξεταζόμενο στον οποίο χορηγήθηκε.

Που μπορώ να δω τις διαθέσιμες ημερομηνίες εξέτασης;

Τις διαθέσιμες ημερομηνίες εξέτασης μπορείτε να τις δείτε εδώ

Ποια είναι η βάση επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης;

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση των εξετάσεων, με βάση επιτυχίας το 75%.

Ποια είναι η δομή της εξέτασης;

Η εξέταση αποτελείται από 65 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ίδιας βαρύτητας, στις οποίες αντιστοιχεί μία μόνο σωστή απάντηση. Ο υποψήφιος έχει στη διάθεσή του 120 λεπτά ( 2 ώρες) για να ολοκληρώσει την εξέταση. Τα θέματα εξέτασης συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα (με χρήση και ξενόγλωσσων όρων, όπου απαιτείται).

Πότε μπορώ να μάθω για το αποτέλεσμα της εξέτασης μου;

Ο φορέας υποχρεούται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την τελευταία ημέρα της εξέτασης. Τα αποτελέσματα για κάθε υποψήφιο ανακοινώνονται γραπτώς και προσωπικά στον υποψήφιο με τη μορφή «επιτυχής εξέταση» ή «όχι επιτυχής εξέταση» (PASS/ FAIL).

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το φορέα πιστοποίησης;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. +30 2310 510 870 ή στο email exams@acta.edu.gr

Πόσες φορές μπορώ να επαναλάβω την εξέταση σε περίπτωση αποτυχίας;

Δεν υπάρχει περιορισμός αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε εξετάσεις όσες φορές θέλουν, μέχρι να επιτύχουν και καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό τέλους, σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Πως μπορώ να ελέγξω τη γνησιότητα του πιστοποιητικού μου;

Μπορείτε να ελέγξετε τη γνησιότητα του πιστοποιητικού σας εδώ με τη χρήση του μοναδικού του κωδικού

Ποια είναι η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού μου;

Τρία χρόνια

Ποια είναι η διαδικασία επιτήρησης του πιστοποιητικού μου και ποια η διαδικασία ανανέωσης της έγκρισής του;

Σύμφωνα με το Πλαίσιο εγγραφής ελεγκτών κυβερνοασφάλειας., ο κάτοχος του πιστοποιητικού υποχρεούται να επικαιροποιεί τις γνώσεις του στο αντικείμενο της κυβερνοασφάλειας, συμμετέχοντας σε κατάλληλες δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης διάρκειας κατ’ ελάχιστο 21 ωρών, εντός 3 ετών από την αρχική έγκριση. Υπεύθυνη για την υλοποίηση τους είναι η Αρχή. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να έχει διενεργήσει τουλάχιστον δύο (2) ολοκληρωμένους ελέγχους με ελάχιστη συνολική διάρκεια δέκα (10) ημερών. Η Διαδικασία Ανανέωσης της έγκρισης θα πρέπει να γίνει εντός τριών (3) μηνών πριν την ημερομηνία λήξης ισχύος του πιστοποιητικού επιτυχίας στην εξέταση.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου ως κάτοχος του πιστοποιητικού;

Ο κάτοχος πιστοποιητικού επιτυχίας σε εξέταση υποχρεούται να:

  1. δηλώνει ότι κατέχει πιστοποιητικό, το οποίο θα προβάλλει μόνο για τα γνωστικά αντικείμενα για τα οποία έχει πιστοποιηθεί,
  2. μην χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό και να μην κάνει οποιαδήποτε δήλωση που αφορά την πιστοποίηση με τρόπο που μπορεί να εκληφθεί ως παραπλανητικός,
  3. διακόψει άμεσα κάθε χρήση και αναφορά στο πιστοποιητικό, εάν αυτό ανασταλεί για οποιοδήποτε λόγο,
  4. επιστρέψει άμεσα στον εξεταστικό φορέα οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποίησης εάν το χορηγηθέν πιστοποιητικό ανακληθεί για οποιοδήποτε λόγο,
  5. επιτηρεί το πιστοποιητικό του στο αντίστοιχο της πιστοποίησης χρονικό διάστημα, από την ημερομηνία έκδοσης του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη διαδικασία του εξεταστικού φορέα για την επιτήρηση των πιστοποιητικών, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί, και
  6. τηρεί τις απαιτήσεις του παρόντος Πλαισίου

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να ανακληθεί το πιστοποιητικό μου;

Ανάκληση πιστοποιητικού λαμβάνει χώρα στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Κατόπιν εξέτασης σχετικής ένστασης, παραπόνου ή καταγγελίας μη συμμόρφωσης για τη διαδικασία εξέτασης, διόρθωσης ή πιστοποίησης που οδηγεί στην απόφαση για την ανάλυση ενός ή περισσοτέρων πιστοποιητικών.
  2. Καταγγελία για μη τήρηση των Κανόνων Χρήσης του πιστοποιητικού, και όποιες άλλες δεσμεύσεις, εγγράφως, έχει αποδεχτεί το εγκεκριμένο πρόσωπο με την υπογραφή του.
  3. Μη συμμόρφωση με όλες τις σχετικές ρυθμίσεις της νομοθεσίας και του συστήματος πιστοποίησης.
  4. Ο κάτοχος χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό κατά τρόπο που θίγει την υπόληψη του εξεταστικού φορέα.
  5. Ο κάτοχος χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό για γνωστικά αντικείμενα για τα οποία δεν έχει πιστοποιηθεί.
  6. Ο κάτοχος κάνει χρήση του πιστοποιητικού ή μέρος αυτού με τρόπο που να δημιουργεί λανθασμένα συμπεράσματα.
  7. Ο κάτοχος κατά την αίτηση συμμετοχής στην εξέταση είχε υποβάλει στοιχεία που τελικά αποδείχθηκαν παραπλανητικά ή ψευδή.
  8. Ο κάτοχος δεν συμμετέχει στη διαδικασία επιτήρησης του πιστοποιητικού.
  9. Την αναφορά του πιστοποιητικού για απόδειξη γνώσεων/δεξιοτήτων ή/και ικανοτήτων εκτός του πεδίου του παρόντος Πλαισίου εγγραφής ελεγκτών κυβερνοασφάλειας.

Η ανάκληση ενός πιστοποιητικού πραγματοποιείται μετά από απόφαση του αρμόδιου οργάνου του εξεταστικού φορέα.

O κάτοχος του πιστοποιητικού ενημερώνεται εγγράφως για την απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού και οφείλει να επιστρέψει άμεσα το πιστοποιητικό του στον εξεταστικό φορέα (μαζί με οποιαδήποτε άλλο έγγραφο πιθανώς τεκμηριώνει την εγκυρότητα της πιστοποίησης). Περαιτέρω, απαγορεύεται να κάνει χρήση και να επικαλείται την εν λόγω πιστοποίηση ή να διανέμει αντίγραφα του ανακληθέντος πιστοποιητικού του.

Η ανάκληση κάθε πιστοποιητικού ανακοινώνεται κατ’ ελάχιστο στον ιστότοπο του εξεταστικού φορέα και, όπου απαιτείται, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα ή μη.

Όταν ανασταλεί το πιστοποιητικό ενός προσώπου, τότε ο κάτοχος του πιστοποιητικού αυτού οφείλει να σταματήσει την περαιτέρω προώθηση της πιστοποίησης του και να συνεργαστεί με τον εξεταστικό φορέα ώστε να επιλυθούν όλα τα θέματα που οδήγησαν στην αναστολή του πιστοποιητικού.

Left Menu IconΜΕΝΟΥ
Acta