fb

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών

espa

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

Στο πλαίσιο των δράσεων για τους κλάδους που πλήττονται από τον COVID-19, υλοποιείται το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο και αναφέρεται συγκεκριμένα σε 180.342 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, στα αντικείμενα της τηλεκατάρτισης, στην ακριβή διαδικασία υποβολής αίτησης καθώς και στην προθεσμία της | ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ.

Η ACTA – Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 15 χρόνια δυναμικής πορείας στον χώρο της Πιστοποίησης, προσφέρει την πλέον ολοκληρωμένη και άμεση λύση ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους επιστήμονες η επιδοτούμενη εκπαίδευση.

Όπου κι αν εκπαιδεύεσαι, όποιο ΚΕΚ κι αν επιλέξεις, εμπιστεύσου την ACTA για να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου!

Ολοκλήρωσε την Κατάρτισή σου & Πάρε Πιστοποίηση με το κύρος της ACTA!

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Κάθε ενδιαφερόμενος εντάσσεται απευθείας στους δυνητικά δικαιούχους της Δράσης, ως εκ της επιχειρηματικής του δραστηριότητας βάσει του κύριου ΚΑΔ της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Προκειμένου να συμμετέχει στην παρούσα δράση θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή σε αυτήν, επιλέγοντας υποχρεωτικά ανάμεσα στις εξής 2 εναλλακτικές διαδικασίες:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α: Να συμπληρώσει και να υποβάλει ο ίδιος την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής | ΠΡΟΣΟΧΗ: Από Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 μέχρι Τετάρτη 22 Απριλίου και ώρα 23.59 (αυτή είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με την παράταση που ανακοινώθηκε) 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β: Να εξουσιοδοτήσει Πάροχο Κατάρτισης για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής | ΠΡΟΣΟΧΗ: Από Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 μέχρι Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00 (αυτή είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με την παράταση που ανακοινώθηκε) 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ – Για την Εκπαιδευτική Διαδικασία & τις Πιστοποιήσεις

Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης άρχεται το αργότερο την 25η Απριλίου 2020, με την υποχρεωτική διαβίβαση των κωδικών πρόσβασης στο Ο.Σ.Τ.Κ. από πλευράς παρόχου κατάρτισης προς τους ωφελούμενους, των οποίων οι επιταγές κατάρτισης έχουν ενεργοποιηθεί και ολοκληρώνεται το αργότερο έως και την 31η Μαΐου 2020. Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή θα μπορεί να λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, σε ώρα και τόπο της απολύτου επιλογής του ωφελουμένου.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των επανεξετάσεων πιστοποίησης, θα πραγματοποιούνται, μετά τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης και το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου 2020. Οι επανεξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργούνται εντός τριών ημερών από την προηγούμενη εξέταση.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εντός της προθεσμίας ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης, ήτοι το αργότερο έως τις 25 Απριλίου 2020.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β | Κάντε ΤΩΡΑ την αίτησή σας

Για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ολοκληρώσετε την υποβολή της αίτησής σας.

Προκειμένου να γλιτώσετε τον χρόνο και τον κόπο, και να γίνει η αίτησή σας επιτυχώς και με ασφάλεια, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε ΔΕΞΙΑ στη σελίδα μας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α | Κάντε ΤΩΡΑ την αίτησή σας

Θα πρέπει:

#1 Να συμπληρώσετε και να υποβάλετε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτετε, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr) τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής» | ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημειώνεται ότι η Ηλεκτρονική Αίτηση συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

#2 Να συμπληρώσετε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα.

#3 Να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και να συμπληρώσετε υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

#4 Να επιλέξετε το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμείτε μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων.

#5 Να διαφυλάξετε το αποδεικτικό υποβολής της αίτησης, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της.

SOS: Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε τον Πάροχο Κατάρτισης που επιθυμείτε (δείτε στη σελίδα μας δεξιά τους προτεινόμενους από εμάς) και να αποστείλετε μέσω mail στον Πάροχο:

#1 να επισυνάψετε το αρχείο της υποβληθείσας αίτησης που θα έχει ως ονομασία το ονοματεπώνυμό σας,

#2 να αντιγράψετε το παρακάτω κείμενο (από ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V έως Προγράμματος κατάρτισης, αντικαθιστώντας τα κόκκινα γράμματα με τον ΚΑΥΑΣ ο οποίος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου που βρίσκεται στην αίτηση) και να το επικολλήσετε στο σώμα του email.

#3 ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο ΘΕΜΑ ΤΟΥ e-mail να αναγράφεται ΜΟΝΟ το ονοματεπώνυμό σας.

 Συνεπώς, το e-mail που θα λάβει ο Πάροχος θα έχει 1 συνημμένο αρχείο (τη αίτηση) και ΩΣ ΚΕΙΜΕΝΟ το παρακάτω.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V

ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Ε-MAIL ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΑΓΗΣ TRAININGVOUCHER  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: ««Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάση ΚΑΔ οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών» (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α)

Με το παρόν, σας ενημερώνω ότι έχω επιλέξει τον φορέα σας (συμπληρώνετε το όνομα του φορέα), προκειμένου να καταρτίσω με την μέθοδο e-learning στο πλαίσιο της με αρ. 2/2020 Πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ:ΨΣ2246ΜΤΛΚ-ΗΙΩ).

Προς επιβεβαίωση, σας προωθώ συνημμένα την εκτύπωση του συστήματος, με τα κάτωθι στοιχεία:

 • Ο μοναδικός Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (σβήνετε το κόκκινο κείμενο και γράφετε τον ΚΑΥΑΣ (αριθμός πρωτοκόλλου από την αίτηση).
 • Τα στοιχεία επικοινωνίας .
 • IBAN Λογαριασμό και Τράπεζας
 • Το επιθυμητό Αντικείμενο Κατάρτισης.
 • Δήλωση ότι έλαβα γνώση ότι τα προσωπικά δεδομένα που υπέβαλα, θα τύχουν επεξεργασίας και αποθήκευσης αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της αρ.2/2020 Πρόσκλησης.

Με το παρόν, επιβεβαιώνω την ορθότητα των ανωτέρω στοιχείων και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες σχετικά με την ενεργοποίηση του voucher και την έναρξη του Προγράμματος Κατάρτισης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στη συνέχεια, ο Πάροχος που έχετε επιλέξει θα σας αποστείλει τους κωδικούς για να ξεκινήσετε αμέσως το πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι ο ωφελούμενος πρέπει να επιλέξει υποχρεωτικά μία από τις δύο διαδικασίες.

Σε περίπτωση ήδη υποβεβλημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είτε με την υπό στοιχείο Α είτε με την υπό στοιχείο Β διαδικασία, το σύστημα Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr) δεν θα δέχεται υποβολή δεύτερης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ | Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ποιους αφορά το πρόγραμμα | Σε ποιους απευθύνεται

Η ενίσχυση των 600 ευρώ (επιταγή κατάρτισης / VOUCHER) αφορά επιστήμονες / ελεύθερους επαγγελματίες και συγκεκριμένα απευθύνεται σε:

• Δικηγόρους, Ελεύθερους Επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και ασκούμενους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές
• Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων
• Οικονομολόγους / Λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
• Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων
• Γιατρούς όλων των ειδικοτήτων
• Ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τους ΚΑΔ στον πλήρη και αναλυτικό πίνακα ΕΔΩ – ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔ.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εάν έχουν συμμετάσχει σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Πώς ακριβώς θα βρω τον ΚΑΔ του δικού μου επαγγέλματος

Θα ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

#1 Μπαίνετε στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων – gsis.gr

#2 Μέσα από το MyTaxisNet (πάνω δεξιά), συμπληρώνετε το Username και το Password

#3 Επιλέγετε: Εφαρμογές TaxisNet -> Όλες οι εφαρμογές

#4 Επιλέγετε στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Στοιχεία Μητρώου

#5 Επιλέγετε Στοιχεία Μητρώου Επιχείρησης (αριστερά στην οθόνη)

#6 Θα δείτε τα Στοιχεία Επιχείρησης και τις Δραστηριότητες Επιχείρησης. Εκεί θα δείτε τον Αριθμό της Κύριας Δραστηριότητάς σας (ΚΑΔ) και το είδος

Οι δυνητικά ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με τον κύριο ΚΑΔ ή είναι επιλέξιμος και ο δευτερεύων;

Επιλέξιμοι για το πρόγραμμα είναι αποκλειστικά οι κύριοι ΚΑΔ επαγγελματικής απασχόλησης των δυνητικά ωφελούμενων, βλ. σημείο 4.1 της Πρόσκλησης, όπως αυτοί περιγράφονται στο Παράρτημα Χ της Πρόσκλησης.

Κατά το παρόν χρονικό διάστημα είμαι άνεργος και δεν εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μπορώ να είμαι ωφελούμενος του προγράμματος;

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά σε φυσικά πρόσωπα επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στη Δ.Ο.Υ. ο οποίος είναι επιλέξιμος σύμφωνα με την Πρόσκληση (Παράρτημα Χ).

Η επιλεξιμότητα στο πρόγραμμα εξαρτάται από το μορφωτικό επίπεδο των δυνητικά ωφελούμενων;

Όχι. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας κατά την στις 20.3.2020, σύμφωνα με το κεφάλαιο 4.1 της Πρόσκλησης 02/2020.

Είμαι έμμισθος δικηγόρος/εταίρος σε δικηγορική εταιρεία χωρίς ενεργό ΚΑΔ. Μπορώ να είμαι ωφελούμενος του προγράμματος;

Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης βάσει της Πρόσκλησης 2/2020. Το ίδιο ισχύει και για τους ασκουμένους δικηγόρους. Προς απόδειξη αυτού απαιτείται η γνωστοποίηση του προσωπικού τους ΑΦΜ (και όχι το ΑΦΜ δικηγορικής εταιρείας στην οποία μπορεί να είναι μέλη). Το προσωπικό ΑΦΜ είναι εκείνο το στοιχείο που θα εξατομικεύει το δικηγόρο ή τον ασκούμενο δικηγόρο προκειμένου αυτός να αντιστοιχηθεί με ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης από αύριο 9/4/2020 για να δηλώνουν την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωστοποιούν το ανωτέρω στοιχείο με την ανάρτηση σχετικής υπεύθυνης δήλωσης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Είμαι ασκούμενος δικηγόρος χωρίς ενεργό ΚΑΔ. Μπορώ να είμαι ωφελούμενος του προγράμματος;

Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης βάσει της Πρόσκλησης 2/2020. Το ίδιο ισχύει και για τους ασκουμένους δικηγόρους. Προς απόδειξη αυτού απαιτείται η γνωστοποίηση του προσωπικού τους ΑΦΜ (και όχι το ΑΦΜ δικηγορικής εταιρείας στην οποία μπορεί να είναι μέλη).

Το προσωπικό ΑΦΜ είναι εκείνο το στοιχείο που θα εξατομικεύει το δικηγόρο ή τον ασκούμενο δικηγόρο προκειμένου αυτός να αντιστοιχηθεί με ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης από αύριο 9/4/2020 για να δηλώνουν την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωστοποιούν το ανωτέρω στοιχείο με την ανάρτηση σχετικής υπεύθυνης δήλωσης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Είμαι μηχανικός και εργάζομαι ως μόνιμος εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μπορώ να είμαι ωφελούμενος του προγράμματος;

Εφόσον διαθέτετε ενεργό κύριο ΚΑΔ στη Δ.Ο.Υ., ο οποίος εμπίπτει στους επιλέξιμους ΚΑΔ του παραρτήματος Χ της Πρόσκλησης, μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα.

Ποιο είναι ακριβώς το εκπαιδευτικό επίδομα

Το επίδομα του ωφελούμενου της δράσης ανέρχεται σε 6,00 ευρώ/ώρα κατάρτισης και συνολικά στο ποσό των 600€ για το σύνολο των 100 διδακτικών ωρών τηλεκατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα καταβάλλεται τμηματικά σε δύο δόσεις:

α) Με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης του ωφελούμενου, η οποία συνιστά την είσοδό του στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, καταβάλλεται προκαταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€, με την οποία δύναται ο δικαιούχος να διευκολυνθεί στην τυχόν προμήθεια απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης,

β) Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 100 διδακτικών ωρών, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, καταβάλλεται το υπόλοιπο του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 200€.

Το επίδομα θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε καταρτιζόμενος έχει δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο με ευθύνη του και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος. Το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

Ποια είναι τα αντικείμενα τηλεκατάρτισης:

-Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)

-Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί

-Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία

-Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου

-Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη

-Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)

-Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία

-Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον

-Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας

-Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές

Επιτρέπεται να διαλέξω όποιο αντικείμενο τηλεκατάρτισης θέλω;

Ναι. Το αντικείμενο που θα επιλέξετε δεν χρειάζεται να έχει άμεση συνάφεια με τον τομέα σας. Μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα | Πώς θα γίνει η εκπαίδευση

Το Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης περιλαμβάνει αποκλειστικά θεωρητικό μέρος και είναι συνολικής διάρκειας εκατό (100) διδακτικών ωρών.

Η υλοποίηση της τηλεκατάρτισης θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, δηλαδή κατάρτισης από απόσταση μέσω διαδικτύου.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από μια διαδικασία πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, διασφαλίζοντας την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων του επιστημονικού δυναμικού. Η πιστοποίηση των δεξιοτήτων θα διενεργηθεί από Φορείς Πιστοποίησης, που είναι διαπιστευμένοι κατά ISO /IEC 17024.

Αν είμαι δικαιούχος των 800 ευρώ, μπορώ να κάνω αίτηση για το Voucher των 600 ευρώ;

Όχι, οι επιστήμονες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην παρούσα Πρόσκληση εφόσον δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800€.

Αν ένας επιστήμονας που εμπίπτει στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης: έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας και ο εργοδότης του έχει κλείσει βάσει ΚΑΔ κατόπιν εντολής Δημόσιας Αρχής ή εντάσσεται στους πληττόμενους ΚΑΔ και ο εργοδότης έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας του και, κατόπιν ο επιστήμονας αυτός ακολουθήσει τη διαδικασία βάσει των οικείων ΚΥΑ και ΥΑ, ο τελευταίος είναι
δικαιούχος των 800 ευρώ και των λοιπών οικονομικών μέτρων στήριξης.

Σε περίπτωση που ένας επιστήμονας που εμπίπτει στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν είναι δικαιούχος των 800 ευρώ και, αντίθετα, είναι δικαιούχος των 600 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η λίστα Ερωτήσεων και Απαντήσεων θα ενημερώνεται διαρκώς ανάλογα με τα νέα ερωτήματα που μας θέτετε.

Γιατί με την ACTA

Η ACTA είναι η Εταιρεία Έντασης Γνώσης που ιδρύθηκε το 2005 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Ως Φορέας Πιστοποιήσεων, απευθύνεται σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού αλλά και Δημοσίου Τομέα, παρέχοντας πιστοποιήσεις Συστημάτων Διαχείρισης σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα Διεθνή και Εθνικά Πρότυπα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, πιστοποιεί τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας σε κάθε επαγγελματικό τομέα ξεχωριστά.

Η ACTA είναι ο ελληνικός φορέας με τα περισσότερα σχήματα πιστοποίησης, είναι διαπιστευμένη από το ΕΣΥΔ και τον ΕΟΠΠΕΠ και δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η ACTA σε αριθμούς

 • 15 χρόνια δυναμικής πορείας
 • 120 πιστοποιημένες ειδικότητες
 • 300.000 πιστοποιημένοι επαγγελματίες κάθε ηλικίας
 • 87 πόλεις της Ελλάδας δίνουν πιστοποίηση της ACTA

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε πλήρως για τα δικαιολογητικά και την υποβολή της αίτησης.

Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 210 7239770 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω mail: info@acta.edu.gr.

Βρείτε μας άμεσα και μέσω Messenger από την FB Page της ACTA.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ACTA

  Ακολουθώντας τη Διαδικασία Β, εφόσον δηλαδή έχετε επιλέξει να υποβάλει την αίτηση για εσάς ένας Πάροχος Κατάρτισης, σας προτείνουμε τους Παρόχους με τους οποίους συνεργαζόμαστε:

  Left Menu IconΜΕΝΟΥ
  Acta