facebook

Μεγάλες ελληνικές επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Moswc2018a 1

Μεγάλες ελληνικές επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Για 17η συνεχή χρονιά η συμμετοχή της Ελλάδας στον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία.

Στο αποκορύφωμα του πιο δημοφιλούς διαγωνισμού τεχνολογικών δεξιοτήτων για το Microsoft Office, που υποστηρίζεται από την ίδια την Microsoft, ο οποίος έλαβε χώρα στη Disneyworld, στο Orland της Florida, USA μεταξύ 29 Ιουλίου και 01 Αυγούστου, οι Έλληνες Πρωταθλητές σημείωσαν αξιοσημείωτες επιτυχίες.

O Τάσος Μελάς (15 ετών) κατέλαβε τη 2η θέση στην Ευρώπη και την 8η θέση στο κόσμο στο MS Excel 2013.

H Έφη Ζιώτα (16 ετών) κατέλαβε κατέλαβε τη 3η θέση στην Ευρώπη και τη 10η θέση στο κόσμο στο MS PowerPoint 2013.

O Παναγιώτης Νικολόπουλος (14 ετών) κατέλαβε κατέλαβε τη 4η θέση στην Ευρώπη και τη 10η θέση στο κόσμο στο MS Word 2013.

 

Moswc2018b 1

Οι επιτυχίες αυτές των Πρωταθλητών μας αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη ότι στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπήρξαν 760,000 συμμετοχές από υποψηφίους ηλικίας 13-22 ετών, από 116 χώρες. «Η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist 2018 ήταν σίγουρα μια από τις ομορφότερες ευκαιρίες στη ζωή μου! Μια μοναδική εμπειρία σε μία υπέροχη πόλη!» είπε ο Τάσος Μελάς, 8ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MS Excel 2013. «Περάσαμε καλά, το διασκεδάσαμε, διαγωνιστήκαμε, διακριθήκαμε και μόνο κερδισμένοι βγήκαμε από αυτό το ταξίδι! Η διεύρυνση των οριζόντων, η επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, η χαρά της προσπάθειας και η έννοια του υγιούς ανταγωνισμού είναι λίγα από αυτά που μπόρεσε να μας προσφέρει αυτός ο διαγωνισμός. Είμαι σίγουρος πως κάθε νέος, ο οποίος ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τον κόσμο της τεχνολογίας και τις εκπληκτικές δυνατότητες που προσφέρει, οφείλει να βάλει τα δυνατά του για τη συμμετοχή του σ’ αυτό το Πρωτάθλημα, καθώς η γνώση των εφαρμογών του Office αποτελεί βασικό πλεονέκτημα ενός βιογραφικού και απαραίτητο βοήθημα στον χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας!»

«Η εμπειρία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί πράγματα που δεν φαντάζεται!» δήλωσε η Έφη Ζιώτα, 10η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο MS PowerPoint 2013. «Δεν είναι μόνο η εμπειρία ενός διαγωνισμού τέτοιου βεληνεκούς, είναι και η γνωριμία με μια άλλη κουλτούρα, έναν άλλο κόσμο. Καθώς και τόσα παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων! Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό μπορείς να κερδίσεις μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής σου! Να δεις κάτι διαφορετικό, να μαζέψεις εμπειρίες που θα θυμάσαι για πάντα! Να γνωρίσεις, να εξερευνήσεις, να προσπαθήσεις! Αξίζει η προσπάθεια για κάτι τέτοιο!»

«Το ταξίδι στο Orlando ήταν για μένα ένα όνειρο! Μία απίστευτη εμπειρία!» είπε ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, 10ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MS Word 2013. «Γνώρισα από κοντά νέους από 13 έως 22 ετών από όλο τον κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα. Μίλησα μαζί τους, αγωνίστηκα απέναντί τους και βγήκα κερδισμένος εκπροσωπώντας την χώρα μου. Είμαι γεμάτος από χαρά και εμπειρίες. Ένα ταξίδι τελείωσε που μου έδωσε χαρά, γνώσεις και δύναμη για να συνεχίσω την προσπάθεια ώστε να γίνομαι καλύτερος.»

Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος ο Τάσος, η Έφη και ο Παναγιώτης έζησαν μια μοναδική εμπειρία, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο, καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών στο χώρο της πληροφορικής, όπως η Microsoft, η Autodesk και η Adobe, αλλά και να απολαύσουν ένα ψυχαγωγικό τετραήμερο στην Disney World των Η.Π.Α.!

 «Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με τους νικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOS και είμαστε ευγνώμονες που συναντήσαμε τόσους πολλούς νέους που έχουν συνειδητοποιήσει τη δύναμη των δεξιοτήτων του Microsoft Office τόσο στην παραγωγικότητα, όσο και στην αγορά εργασίας» είπε ο Anthony Salcito, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης – Microsoft.

«Η πιστοποίηση MOS δίνει στους φοιτητές μια απτή απόδειξη ότι ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία του Microsoft Office σε ακαδημαϊκό επίπεδο και στην εργασία τους από την πρώτη μέρα.»

Moswc2018d Moswc2018e

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Microsoft Office Specialist είναι πραγματικά μια συγκλονιστική εμπειρία – όχι μόνο επειδή οι εν λόγω μαθητές είναι ενθουσιασμένοι για να ανταγωνιστούν, αλλά επειδή η πιστοποίηση άλλαξε τη ζωή τους» δήλωσε ο Ray Murray, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής – IT, Pearson VUE. «Κάθε άτομο που κερδίζει πιστοποίηση MOS έχει επιδείξει την ικανότητα να εντοπίσει την πλήρη χρήση και τη λειτουργικότητα του Microsoft Office, χρησιμοποιώντας τα για μελλοντικές ακαδημαϊκές ή εργασιακές ευκαιρίες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOS μας επιτρέπει να γιορτάζουμε αυτό το επίτευγμα και να κινητοποιήσουμε τους μαθητές σε παγκόσμια κλίμακα.»

Για τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό οι Έλληνες Πρωταθλητές ταξίδεψαν και διέμειναν δωρεάν στην Disney World, του Orlando της Florida των ΗΠΑ, με χορηγία της ACTA – Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (www.acta.edu.gr).

Ο επόμενος Παγκόσμιος Τελικός το 2019 θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στην επίσημη σελίδα του ελληνικού σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist (www.acta.edu.gr/moschampionship) και στο
www.facebook.com/MOScompetitionGR.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf.

Για την ACTA

Τμήμα Marketing & Δημοσίων Σχέσεων

© 2017 ACTA Α.Ε. και ACTA – Infotest

 Left Menu IconΜΕΝΟΥ
Acta