Πιστοποιημένος Τεχνίτης Σαλιγκαροτροφίας

Διάρκεια εξέτασης
Διάρκεια εξέτασης: 60'
Ποσοστό επιτυχίας
Ποσοστό επιτυχίας: 70%
Θεματικές ενότητες
Θεματικές ενότητες: 6
Η ACTA σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, δημιούργησε την πιστοποίηση «Τεχνίτης Σαλιγκαροτροφίας» (Certified Heliciculture Technician - CHT).

Πρόκειται για τη μοναδική πιστοποίηση, που διασφαλίζει το επαγγελματικό επίπεδο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κατόχου τους στο χώρο της Σαλιγκαροτροφίας.

Ο κλάδος της σαλιγκαροτροφίας έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον ως μια εναλλακτική επαγγελματική ενασχόληση. Χωρίς να απαιτεί τη χρήση μεγάλων εκτάσεων γης, ή συγκριτικά, υψηλού αρχικού κεφαλαίου, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την συμπλήρωση του εισοδήματος των ανθρώπων της υπαίθρου, ενεργών αγροτών και μη. Στην περίπτωση, μάλιστα, εκτροφής με εντατική μορφή είναι δυνατή η δημιουργία βιώσιμης και επικερδούς αυτόνομης επιχείρησης.
Εξ Αποστάσεως Εξετάσεις ACTA Σήμα
Τα σαλιγκάρια αξιοποιούνται τόσο για το κρέας και αυγά τους (snail caviar), τα οποία έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας, καθώς και για τις φαρμακευτικές και καλλωπιστικές τους ιδιότητες. Η πολυδιάστατη χρησιμότητα των σαλιγκαριών καθιστά την ενασχόληση με τη σαλιγκαροτροφία ικανή να οδηγήσει στη δημιουργία μιας κερδοφόρας επιχείρησης, ιδιαίτερα όταν λειτουργεί καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας.

Το CHT απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν την εκτροφή σαλιγκαριών, όπως αγρότες και μη που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη σαλιγκαροτροφία και κατόχους διπλώματος γεωτεχνικών και βιολογικών επιστημών.

Θέλω να πιστοποιηθώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.English EN Greek EL