facebook

Πρόγραμμα Ρομποτικής & STEM για Εκπαιδευτικούς

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής και η ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνουν την έναρξη Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης με τίτλο «Εισαγωγή και Εφαρμογές της Ρομποτικής και του STEM στην Εκπαίδευση», με την παρακολούθηση να γίνεται αποκλειστικά εξ' αποστάσεως (e-learning) και ασύγχρονα. Με την εν λόγω διδακτική μέθοδο, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο Πρόγραμμα σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκονται.

Κόστος Συμμετοχής:
Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 750 ευρώ. Η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις. Για τους εκπαιδευόμενους που θα καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό πριν την έναρξη των μαθημάτων και τις ειδικές κατηγορίες ανέργων, θα ισχύσει έκπτωση 10% (τελική τιμή: 675 ευρώ). Ειδικά πακέτα τιμής για πολυμελή τμήματα.

Υποβολή Αιτήσεων:
Σύντομα θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας μέσα από τη φόρμα που θα βρείτε στο δεξί μέρος της παρούσας σελίδας.
Ενημερωθείτε για την Πολιτική Απορρήτου εδώ

Έναρξη Προγράμματος: Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ACTA στο τηλέφωνο 210 7239770 και μέσω mail στο robotics@acta.edu.gr.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος

Δρ. Μιχαήλ Γ. Παπουτσιδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής & Αναπληρωτής Πρόεδρος
Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής ΠΑΔΑ

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός 7 μηνών, δηλαδή σε 28 εβδομάδες, με 320 ώρες συνολικής παρακολούθησης. Η διάρθρωση του προγράμματος περιλαμβάνει 5 διδακτικές ενότητες οι οποίες καλύπτουν τις 300 ώρες εξ’ αποστάσεως και ασύγχρονης εκπαίδευσης με ατομικό φόρτο εργασίας. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαθέτει ολοκληρωμένες πλατφόρμες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), στις οποίες θα αναρτηθεί το ψηφιακό υλικό του προγράμματος που αποτελείται από διαλέξεις σε video και εκπαιδευτικές σημειώσεις.

Η και τελευταία ενότητα περιλαμβάνει τη δια ζώσης παρουσία όλων των συμμετεχόντων για 20 ώρες σε ένα προκαθορισμένο Σάββατο & Κυριακή, υπό μορφή Workshop, όπου θα γίνονται εργαστηριακές εφαρμογές πάνω σε θέματα Ρομποτικής και STEM στο «Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων» του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, με χρήση του κατάλληλου εργαστηριακού εξοπλισμού.

Διάρκεια & Περιγραφή του Προγράμματος

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός 7 μηνών, δηλαδή σε 28 εβδομάδες, με 320 ώρες συνολικής παρακολούθησης. Η διάρθρωση του προγράμματος περιλαμβάνει 5 διδακτικές ενότητες οι οποίες καλύπτουν τις 300 ώρες εξ αποστάσεως και ασύγχρονης εκπαίδευσης με ατομικό φόρτο εργασίας. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαθέτει ολοκληρωμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), στις οποίες θα αναρτηθεί το ψηφιακό υλικό του προγράμματος που αποτελείται από διαλέξεις σε video και εκπαιδευτικές σημειώσεις.

Η 6η και τελευταία ενότητα περιλαμβάνει τη δια ζώσης παρουσία όλων των συμμετεχόντων για 20 ώρες σε ένα προκαθορισμένο Σάββατο & Κυριακή, υπό μορφή Workshop, όπου θα γίνονται εργαστηριακές εφαρμογές πάνω σε θέματα Ρομποτικής και STEM στο «Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων» του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, με χρήση του κατάλληλου εργαστηριακού εξοπλισμού.

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & τις επιτυχίες του

Το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων ιδρύθηκε το 1998 ως συνέχεια του εργαστηρίου Ρομποτικής που λειτουργούσε από το 1989 στο Τμήμα. Στο Εργαστήριο εκτός από την εκπαιδευτική λειτουργία, εκτελείται και έρευνα με σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων αποτελεσμάτων στον τομέα της Ρομποτικής.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του εργαστηρίου δραστηριοποιείται σε αντικείμενα όπως η κατασκευή αυτόνομων οχημάτων, η τεχνητή νοημοσύνη, το 3D-printing, ο σχεδιασμός αλγόριθμων τροχιάς σμήνους ρομποτικών συστημάτων, τα μη επανδρωμένα οχήματα, πλοήγηση των Drones κ.α.

Στις δράσεις του Εργαστηρίου καταγράφονται επίσης και σημαντικές επιτυχίες από το ακαδημαϊκό προσωπικό και από ερευνητικές ομάδες φοιτητών. Ενδεικτικά:

  • 2005: Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας «Αυτοκινούμενη πολυμορφική βάση δοκιμών για την εργαστηριακή εκπαίδευση στη ρομποτική και τους μικρο-ελεγκτές».
  • 2014: 3η Πανευρωπαϊκή θέση σε φοιτητικό διαγωνισμό της PATW για σχεδιασμό και κατασκευή καινοτόμου UAV-drone
  • 2015: 2η Πανευρωπαϊκή θέση σε φοιτητικό διαγωνισμό της NXP freescale cup για αυτόνομα οχήματα.
  • 2018: 1η Πανευρωπαϊκή θέση σε φοιτητικό διαγωνισμό της NXP freescale cup για αυτόνομα οχήματα.
  • 2019: 1η Πανευρωπαϊκή θέση σε φοιτητικό διαγωνισμό της Jaguar-Land Rover για αυτόνομα εκτός δρόμου οχήματα.

Θέλω να εκπαιδευτώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.







    Left Menu IconΜΕΝΟΥ
    Acta