Πιστοποιημένος στη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία

Διάρκεια εξέτασης
Διάρκεια εξέτασης: 45'
Ποσοστό επιτυχίας
Ποσοστό επιτυχίας: 70%
Θεματικές ενότητες
Θεματικές ενότητες: 3
Εξ Αποστάσεως Εξετάσεις ACTA ΣήμαΠιστοποιημένος στη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία | Η κατανάλωση των πόρων του πλανήτη κάνει επιτακτική την ανάγκη μετάβασης στην Κυκλική Οικονομία. Το πέρασμα από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία προϋποθέτει αλλαγή προσέγγισης και εστίασης. Η επαναχρησιμοποίηση, η επισκευή, η ανανέωση και η ανακύκλωση των ήδη υφιστάμενων υλικών είναι το «ευαγγέλιο» για την πολυπόθητη αειφόρο ανάπτυξη.

Ο σχεδιασμός για την κυκλικότητα θα αποτελεί σύντομα βασικό παράγοντα για το μακροπρόθεσμο πλάνο κάθε επιχείρησης. Κάθε προϊόν θα οφείλει να κατασκευάζεται με γνώμονα την ανθεκτικότητα και την επαναχρησιμοποίησή του στο μέλλον. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέτρα όπως ο βελτιωμένος οικολογικός σχεδιασμός μπορούν να αποφέρουν και οικονομικά -πέρα από περιβαλλοντικά- οφέλη. Επί παραδείγματι, μέχρι και 604 δις ευρώ μπορούν να εξοικονομήσουν οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, μειώνοντας παράλληλα τις συνολικές ετήσιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 2-4%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πιστοποίηση by ACTA στον εν λόγω τομέα σας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξετε έμπρακτα τις γνώσεις πάνω στο πεδίο. Η απόκτηση της Πιστοποίησης από την ACTA - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σας προσφέρει πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό και σας βοηθά να ξεχωρίσετε.

Πριν φύγεις: Μάθε περισσότερα για τις Πιστοποιήσεις της ACTA στον τομέα της Διοίκησης. Για παράδειγμα, ενημερώσου για την Πιστοποίηση Εσωτερικός Ελεγκτής. Λάβε πληροφορίες για την Πιστοποίηση Υπάλληλος Οικονομικών Υπηρεσιών κ.α.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: ΕΕΔΣΑ: τα 40 βήματα, για μετάβαση της Ελλάδας στην κυκλική οικονομία | 40 συμπεράσματα και προτάσεις όπως αναδείχτηκαν στο 6ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ με τίτλο ΕΛΛΑΔΑ 2020 – Προτεραιότητες Κυκλικής Οικονομίας: Συνδέοντας πολίτες, επιχειρήσεις & επιστήμονες».

Θέλω να πιστοποιηθώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.    English EN Greek EL