facebook

Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική - Βασικό και Προχωρημένο Επίπεδο

Διάρκεια εξέτασης
Διάρκεια εξέτασης: 60' | 90'
Ποσοστό επιτυχίας
Ποσοστό επιτυχίας: 70%
Θεματικές ενότητες
Θεματικές ενότητες: 9
Εξ Αποστάσεως Εξετάσεις ACTA Σήμα Ο πιστοποιημένοι θα είναι σε θέση, μεταξύ άλλων:
  • Να κατέχει βασικές γνώσεις της μαγειρικής και εστιατορικής τέχνης
  • Να αναγνωρίζει και να εξυπηρετεί όλους τους διαφορετικούς τύπους πελατών (ανάγκες και συνήθειες πελατών)
  • Να γνωρίζει τις σύγχρονες τάσεις στη μαγειρική τέχνη
  • Να εντοπίζει και να εστιάζει στις επιθυμίες και τις προσδοκίες των πελατών
  • Να αντιλαμβάνεται και να αναγνωρίζει τα διατροφικά πρότυπα και ανάγκες των πελατών
  • Να γνωρίζει τις αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς
  • Να γνωρίζει για την παρασκευή και παράθεση εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας με βάση πρότυπες συνταγές ή και τις συνταγές που συντάσσει ο ίδιος.
  • Να γνωρίζει βασικές για τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των πρώτων υλών και των εδεσμάτων
  • Να γνωρίζει για τη σύνθεση του μενού με βάση τις αγορανομικές διατάξεις και τους κανόνες γαστρονομίας
  • Να γνωρίζει βασικές αρχές οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας
  • Να γνωρίζει τρόπους παρασκευής και συντήρησης όλων των ειδών φαγητού
  • Να γνωρίζει τις βασικές αρχές υγιεινής του χώρου αλλά και προσωπικής υγιεινής
  • Να γνωρίζει την ορολογία των εδεσμάτων και διεθνής ονοματολογία
Διαπιστευμένo πιστοποιητικό από ΕΣΥΔ

Η εν λόγω ειδικότητα ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Τουρισμός και Εστίαση που είναι διαπιστευμένο με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).

Θέλω να πιστοποιηθώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.







    Left Menu IconΜΕΝΟΥ
    Acta