Πιστοποιήσεις > Μαγειρική τέχνη > Ειδικός Μαγειρικής Τέχνης – Μάγειρας
Η ACTA, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, και ως πρωτοπόρος στην πιστοποίηση ανθρώπινων δεξιοτήτων, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση Certified Culinary Arts Specialist - Cook.
Η πιστοποίηση αυτή είναι ιδανική για κάθε επαγγελματία μάγειρα που θέλει να ξεχωρίσει, έχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της μαγειρικής, αποκτώντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί το συγκεκριμένο επάγγελμα. Η Εξεταστέα Ύλη περιλαμβάνει τις ακόλουθες 9 ενότητες:
Μεθοδολογία Εξέτασης
Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη θεωρητική και την πρακτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.
Σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες. Επιπλέον, με το πρόγραμμα αυτό έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η πενταετής προϋπηρεσία ως Μάγειρας ή η παρακολούθηση διετούς κύκλου προγράμματος εκπαίδευσης / κατάρτισης πάνω στο αντικείμενο της πιστοποίησης
ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
Να διαθέτει φυσικές ικανότητες κατάλληλες για το αντικείμενο της ειδικότητας (φυσική κατάσταση, ευχέρεια στη σωματική κίνηση και στην κίνηση των χεριών , ισορροπία, ικανοποιητική όραση, ικανοποιητική ακοή, αντοχή)
Πιστοποιεί ότι ο υποψήφιος είναι σε θέση να γνωρίζει:
Η ειδικότητα Ειδικός Μαγειρικής Τέχνης - Μάγειρας ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Επισιτιστικός – Αγροτικός Τομέας και Τρόφιμα που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).
Η ACTA, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας,…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΠιστοποίηση Βοηθός Ζαχαροπλάστη. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, η ACTA δημιούργησε μια ιδιαίτερη Πιστοποίηση για τους Ζαχαροπλάστες.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑO ρόλος του Στελέχους του Επισιτιστικού Τομέα σε συνδυασμό βεβαίως με την παροχή ποιοτικού τουριστικού προϊόντος είναι καθοριστικός για την…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ