Ειδικός στο Γαστρονομικό Τουρισμό & στο Marketing

Διάρκεια εξέτασης
Διάρκεια εξέτασης: 60'
Ποσοστό επιτυχίας
Ποσοστό επιτυχίας: 70%
Θεματικές ενότητες
Θεματικές ενότητες: 5
Πιστοποίηση by ACTA | Ο Γαστρονομικός Τουρισμός αποτελεί ένα δημοφιλές τμήμα της τουριστικής βιομηχανίας. Οι γαστρονομικές εμπειρίες έχουν ήδη κεντρικό και σημαντικό ρόλο στα ταξίδια που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από το σύμπαν το φαγητού και των γεύσεων, οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με άλλες κουλτούρες. Η κουζίνα κάθε τόπου και η μαγεία της συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κύρια κριτήρια των ταξιδιωτών για την επιλογή προορισμού. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, η γαστρονομία έχει συνδεθεί στενά με την ανάπτυξη του τουρισμού τις τελευταίες δεκαετίες.

Η εν λόγω Πιστοποίηση by ACTA - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν καριέρα στον τομέα. Απευθύνεται όμως εξίσου και στους έμπειρους επαγγελματίες. Ο Γαστρονομικός Τουρισμός, σε συνδυασμό με το Marketing, είναι ένα πεδίο στο οποίο πολλοί αναζητούν να εξειδικευτούν και να αποδείξουν έμπρακτα τις γνώσεις τους.

Πιστοποιώντας τις γνώσεις σου, μέσω του Φορέα μας, θωρακίζεις το βιογραφικό σου αλλά και τη θέση σου στο περιβάλλον εργασίας / αγορά εργασίας. Είσαι σε θέση να προσθέσεις αξία σε κάθε τουριστική επιχείρηση που κινείται γύρω από τον γαστρονομικό τουρισμό. Διαθέτεις, δηλαδή, πιστοποιημένα πια όλα εκείνα τα εργαλεία που θα θέσουν τις ικανότητές σου στο επίκεντρο.

Με την Πιστοποίηση Γαστρονομικός Τουρισμός & Marketing κρατάς ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια σου ως ειδικός και εξειδικευμένος επαγγελματίας.

Παρά την αλλαγή του τοπίου λόγω της πανδημίας, ο κόσμος πάντα θα αναζητά την ευκαιρία να ταξιδεύει και να δοκιμάζει παράλληλα νέες γεύσεις. Σύμφωνα με τον Έρικ Γουλφ, ιδρυτή του World Food Travel Association, το 93% των ταξιδιωτών αναζητά γαστρονομικές εμπειρίες. Επιπλέον, κατά μέσο όρο το 25% των τουριστών ξοδεύει σημαντικά ποσά στις χώρες που επισκέπτεται για φαγητό και ποτό (Στοιχεία 2019).

Είναι, λοιπόν, πολλοί οι λόγοι για να σε ωθήσουν στη σωστή επιλογή!  

Θέλω να πιστοποιηθώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.    English EN Greek EL