Χειριστής Εργαλειομηχανών - Θεωρητικό Επίπεδο

Διάρκεια εξέτασης
Διάρκεια εξέτασης: 60'
Ποσοστό επιτυχίας
Ποσοστό επιτυχίας: 70%
Θεματικές ενότητες
Θεματικές ενότητες: 5
Εξ Αποστάσεως Εξετάσεις ACTA ΣήμαΠιστοποίηση Χειριστής Εργαλειομηχανών - Θεωρητικό Επίπεδο | Πιστοποιήσου από την ACTA - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

Εργαλειομηχανές είναι τα ειδικά μηχανήματα που δίνουν μορφή σε κομμάτια μετάλλου. Ο Χειριστής Εργαλειομηχανών, ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνει και το μέταλλο που θα χρησιμοποιήσει, διαλέγει το κατάλληλο εργαλείο. Αφού κάνει τους υπολογισμούς που χρειάζονται, χαράσσει το μέταλλο και το τοποθετεί στο εργαλείο για να του δώσει τη μορφή που θέλει. Υπάρχουν συγκεκριμένα μηχανήματα, όπως τόρνος, φρέζα, στα οποία μπορεί κάποιος να ειδικευτεί. Ο Χειριστής Εργαλειομηχανών πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και να κατανοεί σχέδια βάσει των οποίων θα δημιουργήσει τις κατασκευές.

Η Πιστοποίηση Χειριστής Εργαλειομηχανών από την ACTA σου δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίσεις απέναντι στον ανταγωνισμό. Εξελίσσεις την επαγγελματική σου καριέρα και αποδεικνύεις τις γνώσεις σου πάνω στο αντικείμενο. Οι θεματικές ενότητες της εξέτασης αφορούν το θεωρητικό σκέλος του επαγγέλματος. Από την Μετρολογία μέχρι την Ασφάλεια, από το Μηχανολογικό Σχέδιο μέχρι τις Εργαλειομηχανές αριθμητικού ελέγχου NC - CNC, εξετάζεσαι σε μια σειρά θεμάτων που πλαισιώνουν την ουσία της ειδικότητας.

Πριν φύγεις: Μάθε περισσότερα για τις Πιστοποιήσεις της ACTA στον τομέα «Δομικά Έργα, Περιβάλλον & Ενέργεια». Για παράδειγμα, ενημερώσου για την Πιστοποίηση Ειδικός σε Θέματα Φυσικού Αερίου. Λάβε πληροφορίες για την Πιστοποίηση Τεχνικός Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ανακύκλωσης Προϊόντων κ.α.

Θέλω να πιστοποιηθώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.English EN Greek EL