Πιστοποιήσεις > Τρόφιμα & Αγροτικός Τομέας > Τεχνίτης Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας
Η ACTA, Εταιρεία Έντασης Γνώσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, δημιούργησε την πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, πιστοποίηση Certified Dairy Technologist - Cheesemaker. Πρόκειται για τη μοναδική πιστοποίηση, που διασφαλίζει το επαγγελματικό επίπεδο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κατόχου του στο χώρο της Τυροκομίας σε επίπεδο κατάρτισης ενηλίκων.
Η Εξεταστέα Ύλη περιλαμβάνει τις ακόλουθες 3 ενότητες:
Μεθοδολογία Εξέτασης
Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη θεωρητική και την πρακτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.
Το CDTC απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν την τυροκόμιση, όπως παραγωγούς πρώτης ύλης, τεχνολόγους τροφίμων ή και κατόχους διπλώματος γεωτεχνικών, βιολογικών και χημικών επιστημών.
Το CDTC πιστοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι ο υποψήφιος είναι σε θέση να:
Η ειδικότητα Τεχνίτης Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Επισιτιστικός – Αγροτικός Τομέας και Τρόφιμα που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).
Ο αγροδιατροφικός τομέας αναπτύσσεται συνεχώς δημιουργώντας την ανάγκη για κατάρτιση όσων θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αγροδιατροφικό τομέα, ώστε…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑγροτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού η οποία επιδιώκει τη δημιουργία θετικών κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ACTA σε…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑCertifed Apiculturist Το σχήμα πιστοποίησης αποσκοπεί στην απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών για τον Μελισσοκόμο. Πιο αναλυτικά, οι…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑCertified Making Safe Food Handler Το CMSFH δημιουργήθηκε από την ACTA με σκοπό να πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ