Επαγγελματίας Sommelier

Διάρκεια εξέτασης
Διάρκεια εξέτασης: 60'
Ποσοστό επιτυχίας
Ποσοστό επιτυχίας: 70%
Θεματικές ενότητες
Θεματικές ενότητες: 7
Ως sommelier ορίζεται ο κατάλληλα εκπαιδευμένος επαγγελματίας που ασχολείται στις επιχειρήσεις επισιτισμού και συμβουλεύει τους πελάτες για το ταίριασμα των γαστρονομικών γεύσεων με την ορθότερη επιλογή οίνων και ποτών. Το επάγγελμα του οινοχόου (sommelier) έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του λαού μας. Σήμερα, η οινοπαραγωγή στην Ελλάδα εξελίσσεται συνεχώς και ανεβάζει τον πήχη διαρκώς ψηλότερα. Πλέον, αρκετοί χώροι εστίασης τόσο από φιλοσοφία όσο και από αναγκαιότητά (μεγάλες λίστες κρασιών) διαθέτουν sommelier. Παράλληλα, το κρασί ως ένα καθαρά πολιτιστικό προϊόν απαιτεί ιδιαίτερη επικοινωνία μεταξύ του επαγγελματία και του καταναλωτή. Με βάση τα παραπάνω ο sommelier είναι και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε χώρου εστίασης που επιθυμεί να προσφέρει ποιοτικό προϊόν και υπηρεσίες στους πελάτες του οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί και η ανάγκη υποστήριξης όλο και πιο υψηλού επιπέδου γνώσης καταναλωτών απαιτεί καλύτερα καταρτισμένο προσωπικό.

Θέλω να πιστοποιηθώ για

Συμπληρώστε τη φόρμα και εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει για να συζητήσει μαζί σας.







Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.