Πιστοποιήσεις > Εστίαση > Πιστοποιημένος Σερβιτόρος
Η Εξεταστέα Ύλη περιλαμβάνει τις ακόλουθες 12 ενότητες:
Μεθοδολογία Εξέτασης
Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη θεωρητική και την πρακτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.
Το επάγγελμα του σερβιτόρου είναι ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα, έχοντας τις ρίζες του στη Αρχαία Αίγυπτο. Τα περισσότερα εστιατόρια, με τη σημερινή τους μορφή, εμφανίζονται στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στη χώρα μας, όπου η οικονομία της σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στη βιομηχανία του τουρισμού, η εστιατορική τέχνη παρουσιάζει μεγάλη εξέλιξη και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης για το μέλλον. Κατά συνέπεια, το επάγγελμα του σερβιτόρου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και πολυπληθές. Ωραία ατμόσφαιρα, καλό φαγητό, αλλά πάνω από όλα άψογη εξυπηρέτηση είναι αυτό που όλοι μας ζητάμε όταν βρισκόμαστε σε χώρους εστίασης και αναψυχής. Η εξυπηρέτηση των πελατών αποτελεί νευραλγικό παράγοντα για την ανάπτυξή τέτοιων χώρων και υπεύθυνος, κατά κύριο λόγο, γι’ αυτό είναι ο σερβιτόρος. Γιατί οι κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, σε συνδυασμό με τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος, διατηρούν και αυξάνουν την
πελατεία των χώρων εστίασης και αναψυχής. Στο επάγγελμα του σερβιτόρου, το κυρίαρχο στοιχείο που θα κάνει κάποιον να ξεχωρίσει, είναι οι γνώσεις και οι ικανότητές του, σε συνδυασμό με την άψογη επικοινωνία με τους πελάτες, την κατανόηση αυτών αλλά και την ευχάριστη προσωπικότητα.
Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εκπαίδευση ή επαγγελματική εμπειρία
ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
Να διαθέτει φυσικές ικανότητες κατάλληλες για το αντικείμενο της ειδικότητας (φυσική κατάσταση, ευχέρεια στη σωματική κίνηση και στην κίνηση των χεριών , ισορροπία, ικανοποιητική όραση, ικανοποιητική ακοή, αντοχή)
Πιστοποιεί ότι ο υποψήφιος είναι σε θέση να:
Η ειδικότητα Σεβριτόρος ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Επισιτιστικός – Αγροτικός Τομέας και Τρόφιμα που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).
Η Πιστοποίηση Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα – Σερβιτόρος από την ACTA Τεχνοβλαστός – ΑΠΘ, αποτελεί σημαντικό εφόδιο στο σύγχρονο στίβο εργασίας….
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤο CPBt δημιουργήθηκε από την ACTA με σκοπό να πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΕπαγγελματίας Barista Μπουφετζής. Πιστοποιήσου από την ACTA και κάνε το επόμενο βήμα στην καριέρα σου με την αξιοπιστία του Τεχνοβλαστού ΑΠΘ.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΩς sommelier ορίζεται ο κατάλληλα εκπαιδευμένος επαγγελματίας που ασχολείται στις επιχειρήσεις επισιτισμού και συμβουλεύει τους πελάτες για το ταίριασμα των…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ